Elindult a bankkártyás adóbefizetés a NAV ügyfélszolgálatokon. Ma már nem kell csekket kitölteni és a postán sorban állni a befizetéshez.

bankszámlanyitásra nem kötelezett adózók valamennyi fizetési kötelezettségüket teljesíthetik bankkártyával. A befizetéskor nyilatkozni kell, hogy melyik adónemre, milyen összegben számolja el a hivatal a befizetést. Így egyetlen tranzakcióval több adónemen fennálló kötelezettség is teljesíthető.

A bankkártyás fizetés a vásárlásoknál alkalmazott POS terminálon keresztül történik, és a Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, MasterCard Electronic és Maestro kártyatípus használható.

Befizetést teljesíthet a magánszemély saját nevében, továbbá egyéb szervezet, gazdasági társaság képviselőjeként, meghatalmazottjaként. A bankkártyás befizetésnél a magánszemély nevére szóló bankkártya a magánszemély befizetésére alkalmas. Amennyiben a magánszemély egy szervezet vagy társaság nevében jár el, akkor a szervezet, társaság bankkártyáját szükséges használni.

A bankkártyás fizetés költségei az államot terhelik! A NAV valamennyi központi ügyfélszolgálatán és egyre több kirendeltségén is elérhető ez a szolgáltatás. A NAV honlapján (http://nav.gov.hu/) az ügyfélszolgálati kereső program segítségével tájékozódni lehet a legközelebbi ügyfélfogadási helyről és a nyitvatartásokról